Bonuskapittel – Tips for SEO i 2020

I dette kapittelet vil jeg vise deg noen raske taktikker med sikret resultat, som fungerer bra akkurat nå.

Publiser «forskningsinnhold»

Bloggere og journalister ELSKER data. Og hvis du kan koble dem opp mot statistikk, en undersøkelse eller bransjestudie, vil de lenke til deg som om morgendagen ikke finnes. For eksempel publiserte vi i 2019 5 forskningsbaserte innlegg:

Og disse 5 innleggene med forskningsinnhold ga oss 2 243 tilbakekoblinger, 17 199 delinger og 202 345 besøkende. Sinnsykt.

Ulempen med forskningsinnhold er at det er MYE mer arbeid enn å legge ut en liste eller en casestudie. Men når du gjør det riktig, kan den ekstra innsatsen absolutt lønne seg.

Lag visuelt innhold (spesielt «konsept-visualer»)

Akkurat som med videoer, vokser visuelt innhold fort. Faktisk fant en fersk studie ut at 87,5% av markedsførere bruker visuelt innhold i majoriteten av deres markedsføringstiltak.

Og takket være sosiale medier som Pinterest og Instagram, vil visuelt innhold fortsette å vokse i 2020. Hvordan kan du dra nytte av denne trenden? Lag mer visuelt innhold… spesielt «konsept-visualer».

Etter min erfaring kan «konsept-visualer» gjøre det like bra som en fancy informasjonsgrafikk, om ikke bedre.

«Konsept-visualer» er bilder som er enkel for andre nettsteder å legge inn i deres innhold. Når de gjør det kobler de vanligvis tilbake til deg. Her er for et eksempel en enkel visuell fremstilling som jeg inkluderte i en av guidene mine.

Og fordi denne fremstillingen forklarer et vanskelig konsept, ELSKER folk å legge inn dette bildet i innholdet sitt:

Kun denne «konsept-visualen» har faktisk generert 20+ tilbakekoblinger til min side.

Oppmuntre til kommentarer og fellesskap på siden din

Hjelper bloggkommentarer på rangeringen din? Svaret ser ut til å være: «JA!». Faktisk sa Google at fellesskapet på nettsiden din (altså bloggkommentarene dine) kan hjelpe mye på rangeringen.

Og i fjor sa Google at:

Med andre ord, ønsker Google å se at du har et aktivt fellesskap på nettsiden din. Og de vil kanskje legge enda mer vekt på dette rangeringssignalet neste år.

Bygg tilbakekoblinger ved å være en podcast-gjest

Podcaster er en av mine favorittmåter til å bygge koblinger. Det er som gjesteinnlegg på bloggen din, uten masse frem-og-tilbake. Bare møt opp, del det du kan, så får du en tilbakekobling:

Og podcaster blir mer og mer populært. Faktisk lytter 90 millioner amerikanere til minst én podcast hver måned (det er en økning på 26% sammenlignet med i fjor). Det betyr at det neste året antageligvis vil gi deg flere muligheter for å skape nye koblinger gjennom podcaster.

Fjern Zombie-sider

Dette er en av få SEO-teknikker som tilsynelatende virker. La meg forklare…

Hver nettside har sider som gir null verdi (aka Zombie-sider). For å være tydelig: en håndfull Zombie-sider er ikke farlig. Men når du har hundrevis av sånne sider? Det kan dra ned hele nettsidens SEO.

Et eksempel: Joe Robinsjon er en Backlinko-leser som driver det digitale markedsføringsbyrået Kazu. Og Joe la merke til at en av hans klienter hadde 76 artikler med lav kvalitet på siden deres: Så han kombinerte noen av disse artiklene i fyldige guider:

Og slettet eller videresendte resten. Hva skjedde etterpå? Klienten hans økte sin organiske trafikk med 16,23% på 30 dager:

Og trafikken fortsatte å øke da Google fjernet Zombie-sider fra registeret sitt.

Joe er ikke alene om dette. Alan Boyd sendte meg en mail med en stilig liten casestudie om Zombie-sider. Alans klient er et turfirma fra Palm Beach Florida. Og han la fort merke til at nettsiden hadde 50 tjenestesider som alle sa omtrent akkurat det samme. Så han kombinerte innholdet fra disse 50 sidene i fire kategori-sider:

Og denne lille endringen økte søketrafikken deres med 36,9%:

Og enda et eksempel? Bart driver webdesign SaaS-selskapet, Readz. Tidligere ville Bart ha publisert innhold bare for å publisere innehold. Og dette fylte nettsiden hans med innleg av lav kvalitet, som dette:

Så, tidligere i år slettet han 45 blogginnlegg av lav kvalitet. Først sank trafikken hans. Men da algoritmen startet, økte den organiske trafikken hans raskt med 32%:

Ganske kult!

⇐ Tilbake til innholdslisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *