Kapittel 2 – Domenes autoritet, versjon 2

Domene-autoritet pleide å handle om linker, men ikke nå lenger. I dag evaluerer også Google siden din basert på ekspertise (Expertise), autoritet (Authoritativeness) og pålitelighet (Trustworthiness). Også kjent som E-A-T, og E-A-T er på mange måter domenenes autoritet versjon 2. Og i dette kapittelet vil jeg dekke alt du trenger å vite.

Forrige år fokuserte Google Quality Rater Guidelines VIRKELIG på E-A-T.

E-A-T har vært en del av retningslinjene i flere år, men Google ser ut til å legge vekt på E-A-T mer og mer. For eksempel nevner Googles nye «Slik fungerer søkealgoritmer»-rapport at de ønsker å rangere pålitelige kilder høyere.

De siterer også E-A-T som et nøkkelsignal for rangering.

Og sånn her kan du booste ditt nettsteds E-A-T.

Bli en ekspert (eller ansett en)
Hvis du ansetter tilfeldige freelancere til å skrive innholdet ditt er du i trøbbel. Det er fordi Google ønsker å fremheve innhold som er skrevet av legitime eksperter i deres felt.

De går til og med så langt at de sier at medisinsk innhold må være skrevet av helsepersonell.

Og dette er vanskelig å forfalske. Faktisk antar man at Google bruker Google Authorship for å finne ut hvem som står bak spesifikt innhold, og om disse faktisk er eksperter på området. Så hvis du vil at innholdet ditt skal rangeres høyt i 2020, burde det være skrevet av folk som kan sakene sine. (Og spesielt i helsesektoren)

Vær transparent

Google fokuserer sannsynligvis på eksterne signaler for å finne ut nettstedets E-A-T. Retningslinjene som rangerer nettsidene bruker mye tid på å evaluere selve nettstedet. For eksempel peker retningslinjene på at: «vi forventer at de fleste nettsider har noe informasjon om hvem (f.eks., hvilken person, bedrift, virksomhet, organisasjon, etc.) som er ansvarlig for nettsiden og hvem som skapte hovedinnholdet, samt kontaktinformasjon,…»

Dette betyr å ha:

  • En grundig «om»-side
  • Lett tilgjengelig kontaktside
  • Referanser og eksterne linker til kilder
  • Retningslinjer for personvern og vilkår for bruk
  • Navn på forfatter til hver artikkel

Bli sitert

De fleste Googles evalueringer av E-A-T skjer eksternt utenfor nettstedet ditt. Som gir mening, for en hver tilfeldig person kan hevde å være en ekspert. Men at andre nettsteder er enige med deg? Det er en helt annen historie.

Faktisk sier Googles retningslinjer at: «Når nettsiden sier en ting om seg selv, men eksterne kilder med bedre rykte er uenige med det nettsiden sier, stol på den eksterne kilden.»

Så: i tillegg til å lage en god nettside, hvordan får du andre til å nevne deg og nettsiden din som en pålitelig og foretrukket ressurs? Først må du bli sitert på flere andre pålitelige nettsider. Og disse trenger ikke å være direkte linket eller omtaler.

Noe som dette kan hjelpe Google med å se på deg som en ekspert på området:

For det andre må nettsiden din som en helhet være assosiert med et spesifikt tema. Og igjen så avhenger dette av eksterne omtaler til ditt nettsted. Spesielt omtaler fra andre autoriteter i ditt felt.

⇐ Tilbake til innholdslisten

Til neste kapittel ⇒

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *