Kapittel 4 – Video fortsetter å eskalere

Video på nett eksploderer akkurat nå. Faktisk, så vil video på nett utgjøre 80% av all nett-trafikk innen 2021 i følge Cisco. 80%! Og den kan fremdeles ikke tilfredsstille verdens etterspørsel etter video. Til tross for at det er flere videoer der uten enn noen gang, uttaler HubSpot at 43% av folk ønsker enda mer videoinnhold.

Kort oppsummert: Hvis video ikke er en del av dine digitale markedsføringsplaner, går du glipp av noe. Og slik kan du bruke video for å forbedre din SEO i år.

Utvalgte utdrag og klipp

Du har kanskje lagt merke til flere og flere videoklipp i søkeresultatet.

Faktisk fremhevet Google disse utvalgte videoklippene i rapporten «Reintroduction to Featured Snippets».

Og jeg regner med å se flere fremhevede videoklipp i 2020.

Fra det jeg har sett, er dette de tre viktigste tingene du bør gjøre for å få videoinnholdet ditt i et utvalgt utdrag.

1. Organiser innholdet ditt i diskre seksjoner

Dette er viktig. Tydelige seksjoner i videoen din hjelper Google med å forstå innholdet. Som gjør det enkelt for dem å bruke forskjellige klipp fra videoen din i et utdrag.

2. Optimaliser videoen din for SEO

Google bruker tittelen din, beskrivelser og tags for å finne ut hva videoen din faktisk handler om.

Så utenom å publisere videoer med tydelige seksjoner, bør du også sørge for at videoen er optimalisert for SEO. Faktisk fant en liten studie gjort av HubSpot ut at 80% av 165 utvalgte videoklipp inneholdt et nøkkelord i tittelen.

3. Sørg for egen teksting

YouTube kan generere egen teksting av videoen din, og denne er vanligvis ganske god (spesielt på engelsk, men det jobbes med å bli bedre på norske videoer).

Så for å øke sjansen for at YouTube og Google kan forstå hvert eneste ord i videoen din, burde du lage din egen teksting eller legge ved full tekst av hva som blir sagt.

Utvikle din YouTube-kanal

YouTube er allerede verdens nest største søkemotor, men utrolig nok vokser YouTube fremdeles. Den er til og med dobbelt så populær som Bing!.

Flere og flere søker etter ting på YouTube enn noen gang før. Så hvis du vil ha trafikk fra SEO i 2020, anbefaler jeg å lage og optimalisere innhold spesifikt for Youtube. Dette er en søkemotor som er for stor til å ignorere.

Den beste med dette? De fleste markedsførere er for late til å lage videoer, så det er ganske enkelt å få folk til å se videoene dine (forutsatt at du vet hva du gjør).

For eksempel har Brian Dean fra Backlinko sin kanal totalt 26 videoer, som generer over 224 000 visninger hver måned.

(Og som du kanskje forventer, så blir en god del av disse seerne til besøkende, leads og kunder).

Det blir bedre: når du publiserer SEO-optimaliserte YouTube-videoer vil du eie mer plass hos Google. Hvorfor? Vel: 55% av alle søkeresultater fra Google inneholder minst én video.

(Og nesten alle disse er videoer fra YouTube)

Her er et eksempel:

Og med tanke på at Google eier YouTube kan du forvente enda FLERE YouTube-videoer i søkeresultatet i 2020.

Legg ved videoinnhold i tekstbaserte blogginnlegg

Hvis folk vil se mer videoinnhold, hvorfor ikke gi dem det? Legg ved videoinnhold i blogginnleggene dine. Dette kan etter min erfaring forbedre bounce-frekvensen din betydelig (og flere bli værende på nettsiden din).

Her er et eksempel av dette:

⇐ Tilbake til innholdslisten

Til neste kapittel ⇒

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *