Kapittel 6 – Optimaliser for utvalgte utdrag

I følge SEMrush har 11,52% av alle søkeresultater et utvalgt tekstutdrag. Og utvalgte tekstutdrag stjeler MYE klikk fra 1.plassen i søkeresultatet (som jeg liker å si 0.plass er den nye 1.plass). Men spørsmålet er: Hvordan får du innholdet ditt til å vises i dette utvalget? Det er det dette kapittelet handler om.

Her er trinn-for-trinn-prosessen som jeg brukte da jeg i fjor bestemte meg for å gjøre utvalgte utdrag til en prioritet for oss:

1. Finn muligheter for utvalgte utdrag

Det første du må gjøre er å finne søkeord som du allerede har en god rangering for OG søkeord som her et utvalgt utdrag i søkeresultatet.
Hvorfor er det viktig å fokusere på nøkkelord som allerede har en god rangering? 99,58% av alle utvalgte utdrag er fra sider som rangeres på første side for det begrepet. Så hvis du ikke allerede er rangert i topp 10, har du null sjanse til å rangeres høyt på plassen til utvalgte tekstutdrag.

Hvordan finner du mulige utdragsmuligheter? Ahrefs «Organic Keywords»-rapport. Den viser nøkkelord du allerede rangerer høyt i, som også har et utvalgt utdrag:

2. Legg til «utdragsagn» på siden din

«Utdragsagn» er en liten tekst på 40-60 ord, spesielt designet til å rangere høyt på plassen for utvalgte utdrag. Hvorfor 40-60 ord? Fordi SEMrush har analysert nesten 7 millioner utvalgte utdrag. Og de fant ut at de fleste utvalgte utdragene er omtrent 40-60 ord lange.

Jeg skrev for eksempel korte «utdragsagn» og definisjoner for hver side i The SEO Marketing Hub.

Og disse hjalp meg med å rangere høyere i utvalgte utdrags-plassen for flere nøkkelord.

Og HubSpot tar utvalgte utdrag til et annet nivå. De legger til små bokser til innleggene deres som faktisk ser ut som utvalgte utdrag i søkeresultater.

3. Formater innholdet ditt for andre typer utvalgte utdrag.

«Utdragsagn» fungerer best for såkalte tekstavsnitt, som dette:

Selv om denne typen tekstavsnitt utgjør 91,9% av alle utvalgte utdrag, er de ikke den eneste typen utvalgte utdrag.

Hvis du vil rangeres høyt i listeutdrag…

Bør du bruke H2- eller H3-underoverskrifter for hvert element på listen. Google vil trekke frem disse underoverskriftene fra innholdet ditt, og inkludere dem i det utvalgte utdraget:

Hvis du vil rangers høyt i tabellutdrag…

Må du lage en tabell som Google enkelt kan hente data fra. For eksempel som innholdet fra dette tabellutdraget:

… som er kopiert direkte fra denne godt formaterte tabellen.

Som leder oss til neste tema…

⇐ Tilbake til innholdslisten

Til neste kapittel ⇒

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *