Kapittel 7 – Mestre Search Intent

Search Intent var et stort tema i SEO-verden i 2019, og med god grunn: Innhold som ikke samsvarer med søkeintensjonen til folk vil ikke rangeres. Og etter hvert som Google blir flinkere til å gi folk nøyaktig de søkeresultatene de ønsker, vil det å lage innhold som er en match med dette være et must i 2020.

Identifiser intensjonen til hvert nøkkelord

Hvert søkeord har en hensikt bak seg. Kanskje er det å slå opp noe. Eller kjøpe noe. Eller sammenligne produkt A med produkt B. Og jo bedre innholdet ditt kan samsvare med den søkeintensjonen, jo bedre vil det rangeres.

Så ditt første steg er å finne ut dine viktigste nøkkelords søkeintensjon. Noen ganger finnes svaret på intensjonen i nøkkelordet.

Men det er ikke alltid et så opplagt svar. Så for de fleste nøkkelord, vil søkeresultatene fortelle deg alt du trenger å vite om søkeordets hensikt.

Ta for eksempel et nøkkelord som: proteinpulver. Noen som søker etter dette begrepet kan ønske å kjøpe proteinpulver. Eller kanskje de vil lære mer om det.

I følge Googles første side for dette søkeordet leter de fleste som søker på proteinpulver etter informasjon.

Lag innhold som er en 1:1 match med Search Intent

Når du har identifisert Search Intent, er det på tide å publisere noe som gir søkere akkurat det de leter etter. Når jeg for eksempel analyserte SERP-ene for «hvordan få YouTube-abonnenter», la jeg merke til at de stort sett var lister.

Så selv om dette egentlig er et «hvordan»-søkeord, publiserte jeg ikke en trinnvis veiledning. I stedet publiserte jeg et innlegg med en liste.

Og fordi innholdet mitt tilsvarte det brukerne ønsket, ble innlegget rangert i topp 3 for det nøkkelordet.

Re-optimaliser gammelt innhold for Search Intent

Search Intent-optimalisering er ikke bare for nytt innhold. Du kan endre ditt gamle for å gjøre det bedre egnet for Search Intent. For eksempel, denne siden som pleide å rangeres bra for «SEO-kampanje».

Men etterhvert som Google ble flinkere til å finnee eut hva folk som søkte etter det nøkkelordet faktisk ville ha, begynte innlegget å falle i rangeringen. Som var fornuftig: de som søker etter «SEO-kampanje» vil ikke se en studie fra en tilfeldig fyr. De vil ha en liste over trinn de må gjøre.

Så jeg forvandlet det innlegget til en trinnvis guide som var lett å følge.

Som økte organisk trafikk til den siden med 57,98%.

⇐ Tilbake til innholdslisten

Til neste kapittel ⇒

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *